Jäsenyys

Jäseneksi liittyminen

Liiton jäseneksi voi liittyä Rikosseuraamuslaitoksen palveluksessa työskentelevä henkilö, joka sitoutuu noudattamaan liiton ja sen jäsenosaston sääntöjä. Liittyminen tapahtuu liittymällä työpaikalla jäseneksi työpaikan jäsenosastoon, joita on yhteensä 22 kappaletta eli kaikissa suuremmissa vankiloissa.

Jäseneksi voivat liittyä myös ilman ammatillista koulutusta työskentelevät pidempiaikaiset alan koulutukseen hakeutuvat sijaiset. Kesälomasijaisia ei kuitenkaan oteta osastojen jäseniksi. Työpaikoilla jäsenasioita hoitavat pääasiassa jäsenosastojen luottamusmiehet, puheenjohtajat ja sihteerit.

Jäsenmaksut

VVL:n jäsenmaksu on 1% sisältäen työttömyyskassan jäsenmaksun. Jäsenmaksu on SAK:n alhaisin. Jäsenmaksu peritään automaattisesti palkasta sen jälkeen, kun täytetty valtakirja on toimitettu työnantajalle ja liiton toimistoon.

VVL:n jäsenet ovat aina samalla Työttömyyskassa Aarian jäseniä. Työttömyyskassa Aarian jäsenmaksu on maksettava myös kaikilta palkattomilta poissaolojaksoilta (esim. äitiysloma, vuorotteluvapaa jne.) Muutoin kassan jäsenyys katkeaa, eikä henkilöllä ole oikeutta työttömyyskassan maksamiin etuuksiin. Kassan jäsenmaksu on 7€/kk. Palkattomilla jaksoilla jäsenen on otettava aina yhteyttä liittoon työttömyyskassamaksun maksamiseksi. Liitto tilittää liitolle maksetun jäsenmaksun edelleen kassalle.

Työttömyyskassa Aaria palvelee jäseniään ansiopäivärahaan, vuorottelukorvaukseen ja liikkuvuusavustukseen liittyvissä kysymyksissä. Kassaan voi olla yhteydessä, joko lähettämällä sähköpostia, tai soittamalla. Kassan yhteystiedot ovat:

Työttömyyskassa Aaria
Opastinsilta 8 B
00520 Helsinki

Työttömyyskassa Aarian asiakaspalvelu

Sähköposti: asiakaspalvelu@aariakassa.fi
(Huomioithan, että tämä sähköpostiyhteys ei ole suojattu. Suosittelemme toimittamaan henkilötietoja sisältävät asiakirjat eAsioinnin kautta.)

Puhelinpalvelu: 020 7655 900
Avoinna ma klo 9.00-12.00, ti klo 12.00-14.00 ja ke-to klo 9.00-12.00

(poikkeuksia loma-aikoina)

Kassan verkkosivuilta löytyy tietoa eri etuuksista ja niiden hakemisesta. Ansiopäivärahahakemuksen liitteineen voi jättää verkkosivujen eAsioinnin kautta.

HUOMIO! Mikäli et pääse kirjautumaan eAsiointiin, otahan yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@aariakassa.fi